Inloggen bij Parent

Gebruik uw gebruikersnaam en wachtwoord om u aan te melden bij uw Parent™ -account.

Kies een instelling

Klik op de naam van de instelling waar u de rol wilt aanmaken, bewerken, bekijken of verwijderen.

U wordt doorgeleid naar het Dashboard van de geselecteerde instelling.

Ga naar de Rollen pagina

Klik eerst op het icoon Opties.

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot de Rollen pagina.

Via de Opties pagina door het volgende te doen:

  • Klik op de knop Tonen onder de naam van de instelling.

Via de Personeel pagina door het volgende te doen:

  • Klik op de knop Tonen onder het Personeel icoon.
  • Op de Personeel en toegangscontrole pagina klikt u op knop Rollen beheren.

U wordt doorgeleid naar de Rollen pagina van de instelling.

Opmerking: Rollen met tussenhaakjes 'organisatie rol' erachter zijn voor rollen die voor de hele organisatie zijn gemaakt en niet voor één instelling. Deze rollen kunnen alleen worden bewerkt via de rollen pagina van de organisatie. 

Lees dit artikel om te bekijken hoe u organisatie rollen kunt bewerken.

Maak een nieuwe rol aan

Klik op de knop Rol aanmaken in de rechterbovenhoek van de pagina. Er verschijnt een pop-upvenster zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Voer de volgende stappen uit om het aanmaken van een nieuwe rol te voltooien:

  • Typ de nieuwe Rolnaam in het veld.
  • Klik op de knop Opslaan.

Er verschijnt een nieuwe kolom met de naam van de nieuwe rol.

Opmerking: De nieuwe rol zal naast de rollen van de organisatie verschijnen.

Vewerk een rol

Om een een rol te bewerken, volgt u onderstaande stappen:

  • Selecteer een rol die u wilt bewerken in de keuzelijst met rollen (linksboven).

Bewerk de naam van een rol

  • Klik op de naam van de rol die u wilt bewerken. In het onderstaande voorbeeld bewerken wij een rol genaamd Groepsleiding.

De naam kan worden bewerkt en u kunt deze op dit moment wijzigen.

Kies Rolfuncties

Voer de volgende stappen uit om de rol specifieke functies te geven:

  • Selecteer het vinkje naast het type functie dat u aan de rol wilt verlenen. Het vinkje wordt blauw als de functie actief is.
  • Klik Opslaan als u klaar bent. 

Om alle wijzigingen aan de rol te annuleren klikt u rechtsboven de naam van de rol op X.

Verwijder een rol

  • Selecteer een rol die u wilt bewerken in de keuzelijst met rollen (linksboven).
  • Klik op de naam van de rol die u wilt verwijderen. In het onderstaande voorbeeld verwijderen wij een rol genaamd Manager.
  • Klik op het optiemenu (drie horizontale stippen) naast de rolnaam.
  •  Klik op de optie Verwijderen.

Er verschijnt een pop-upvenster om de actie te bevestigen. Klik op Ja.

De rol zal verdwijnen van de Rollen pagina.

Waarschuwing: Zorg ervoor dat u zeker weet dat u de rol wilt verwijderen, deze kan niet worden hersteld.

Bekijk gebruikers toegewezen aan een rol

Als u de gebruikers wilt zien die aan elke rol zijn toegewezen, klikt u op het nummer voor de naam van de rol. Dit toont het aantal gebruikers dat aan de rol is toegewezen.

Het onderstaande voorbeeld laat zien dat er 7 gebruikers zijn toegewezen aan de rol Manager.

Als u op het nummer klikt, verschijnt er een pop-upvenster met alle gebruikers die aan de rol zijn toegewezen.

Did this answer your question?