Wij hebben een Rollen-functie ontworpen om u volledige controle te geven over het toegangsniveau dat gebruikers in uw organisatie krijgen. Alleen een beheerder, bijvoorbeeld de eigenaar van de organisatie, kan nieuwe rollen aanmaken, bewerken en toewijzen. De rollen kunnen worden toegewezen aan uw hele organisatie of aan gebruikers die betrokken zijn bij een specifieke instelling. Wij laten u hieronder zien hoe u dit kunt doen. 

Ga naar de Rollen pagina

Gebruik uw gebruikersnaam en wachtwoord om u aan te melden bij uw Parent™-account. Klik op de knop Tonen onder de naam van uw organisatie om op de Rollen pagina te komen.

De Rollen pagina is een tabel die is gegroepeerd op het type toegang dat aan elke rol kan worden verleend. Met de categorie Basis verleent de beheerder bijvoorbeeld toegang tot elementaire informatie van kinderen en werknemers aan specifieke rollen. De rest van de kolommen zijn voor de verschillende rollen die door de beheerder zijn gemaakt en de toegang die ze hebben gekregen.

Voeg een nieuwe rol toe

Klik op de knop Rol aanmaken in de rechterbovenhoek van de pagina. Er zal een pop-upvenster verschijnen.

Voer de volgende stappen uit om het aanmaken van een nieuwe rol te voltooien:

  • Typ de naam van de nieuwe rol in het veld onder Naam rol.
  • Klik op de knop Opslaan.

Er verschijnt een nieuwe kolom met de naam van de nieuwe rol. 

Er zijn nog geen rechten verleend aan de nieuwe rol. Lees het gedeelte Rol bewerken om te leren hoe u rechten verleent.

Opmerking: U kunt hetzelfde type toegang verlenen aan bijvoorbeeld een groep leerkrachten of accountants door hen dezelfde rol te geven. 

Rol bewerken

Voer de volgende stappen uit om te beginnen met het bewerken van een rol:

Bewerk de naam van een rol

Klik op de naam van de rol die u wilt bewerken. In het onderstaande voorbeeld bewerken wij een rol genaamd Manager.

De naam kan worden bewerkt en u kunt deze op dit moment wijzigen.

Kies Rolfuncties

Voer de volgende stappen uit om de rol specifieke functies te geven:

  • Selecteer het vinkje naast het type functie dat u aan de rol wilt verlenen. Het vinkje wordt blauw als de functie actief is.
  • Als u hiermee klaar bent klikt op bovenaan (naast de naam van de rol) op het blauwe vinkje. 

Om alle wijzigingen aan de rol te annuleren klikt u op X rechtsboven de naam van de rol.

Rol verwijderen

Klik op de naam van de rol die u wilt verwijderen. In het onderstaande voorbeeld verwijderen wij een rol genaamd Leerkracht.

  • Klik op het optiemenu (drie horizontale stippen) naast de rolnaam.
  • Klik op de optie Verwijderen in het menu.

Er verschijnt een pop-upvenster om de actie te bevestigen. Klik op Ja.

De rol zal verdwijnen van de Rollen pagina.

Bekijk gebruikers toegewezen aan een rol

Als u de gebruikers wilt zien die aan elke rol zijn toegewezen, klikt u op het nummer voor de naam van de rol. Dit toont het aantal gebruikers dat aan de rol is toegewezen.

Het onderstaande voorbeeld laat zien dat er 5 gebruikers zijn toegewezen aan de rol Afdelingshoofd.

Als u op het nummer klikt, verschijnt er een pop-upvenster met alle gebruikers die aan de rol zijn toegewezen.

Did this answer your question?